Δώσε σε λέω, δώσε!
Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι η διαφορά στην τιμή. Στην EA σοβαρεύτηκαν και πλέον για το παιχνίδι ζητούν μόλις 12,99€ ή 1.200 MSP και μιας που η διαφορά σε σχέση με τα 50-60€ που κόστιζε το «απλό» NBA Jam είναι εξωφρενική και δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις αμοιβές των… μεσαζόντων της φυσικής διανομής, προσωπικά θεωρώ ότι οι διοικούντες την εταιρεία επανεξέτασαν το όλο ζήτημα με βάση το feedback που πήραν από Τύπο και κοινό. Εν πάση περιπτώσει, με κάτι παραπάνω από ένα δεκαρικάκι, το παιχνίδι θα κατέβει στην κονσόλα σας.
Από πλευράς gameplay οι διορθώσεις είναι λίγες αλλά αξιοσημείωτες. Το περυσινό NBA Jam άλλωστε δεν έπασχε σε αυτόν τον τομέα. Η A.I. αποδίδει πολύ καλύτερα ως συμπαίκτης σας πλέον (χάρη στο tag mode μπορείτε να ελέγχετε και τους δύο παίκτες της ομάδας σας), έστω κι αν ως αντίπαλος στα δύο ανώτερα επίπεδα δυσκολίας θα σας ψήσει το ψάρι στα χείλη –και τελικά θα σας αναγκάσει να παραιτηθείτε από την προσπάθεια να τη νικήσετε. Το ρεπερτόριο κινήσεων των παικτών έχει δεχθεί κι αυτό με τη σειρά του μια-δυο «τονωτικές ενέσεις» και κατά τα άλλα τα πάντα παραμένουν ως είχαν.
Εκεί που βέβαια το παιχνίδι ξεφεύγει σε σχέση με τον προκάτοχό το, είναι σε ό,τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο το οποίο είναι πολύ περισσότερο –κι όταν λέω πολύ, εννοώ ΠΟΛΥ! Κατ’ αρχάς υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός unlockables, από ομάδες και backgrounds για την online κάρτα σας, μέχρι παίκτες και νέα modes. Στους παίκτες που μπορείτε να ξεκλειδώσετε περιλαμβάνονται αστέρες ομάδων (όλοι πλην του Μάικλ Τζόρνταν), πολιτικοί και χαρακτήρες από άλλα franchises της EA (!) ενώ στις ομάδες δεν θα μπορούσε κανείς (εντάξει, κάποιος θα μπορούσε, εγώ πάλι όχι) να μην ξεχωρίσει αυτές του Final-4 της Ευρωλίγκας στις οποίες όπως έχουμε ήδη γράψει περιλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» έρχεται με τέσσερις παίκτες (Διαμαντίδης, Φώτσης, Σάτο, Μπατίστ), έστω κι αν ο… Μήτσος έχει ένα «σ» παραπάνω. Τα πάντα στο NBA Jam: On Fire Edition ξεκλειδώνονται εξαργυρώνοντας Jam poins, τη «νομισματική» μονάδα του παιχνιδιού. Jam points θα κερδίζετε με κάθε σας αγώνα και ολοκληρώνοντας challenges –έως κάποιον βαθμό αντικαθιστούν και τα XP στο προφίλ σας.
Τα δύο κύρια modes του τίτλου είναι το Road Trip και το Online Arena. Το πρώτο αποτελεί τη βασική campaign υποστηρίζοντας τόσο single όσο και co-op gameplay και στην ουσία σας θέτει αντιπάλους με όλες τις ομάδες του NBA τις οποίες και θα πρέπει να κερδίσετε κάμποσες φορές και κάτω από διάφορες συνθήκες. Το δε Online Arena αποτελεί το online τμήμα του παιχνιδιού και τα έχει όλα, από rewards και leaderboards μέχρι ολοκληρωμένα προφίλ και χίλια δυο άλλα.
Σταματήστε το κάααρβουνο!
Όλο αυτό το «φόρτωμα» του NBA Jam: On Fire Edition από πλευράς περιεχομένου ωστόσο, φαίνεται πως τελικά του βγαίνει σε κακό αφού τα μενού και οι διάφορες οθόνες είναι τιγκαρισμένες στην πληροφορία και κατ’ επέκταση κουραστικές και δυσλειτουργικές. Σύμφωνοι, θέμα συνήθειας είναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα σε αυτόν τον τομέα.
Εξετάζοντας το NBA Jam: On Fire Edition σφαιρικά, θεωρώ πως η EA δούλεψε σε όλα τα αδύνατα σημεία του NBA Jam του 2010 –με εξαίρεση ίσως το soundtrack που παραμένει μονοδιάστατο- και μάλιστα τα διόρθωσε κιόλας. Το παιχνίδι ξεχειλίζει από περιεχόμενο που έχει μάλιστα και γεύση… ελληνική, προσφέρει ολοκληρωμένο online και single player gameplay και όλα αυτά σε τιμή μούρλια. Αν ήταν λίγο πιο ισορροπημένο σε ό,τι έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας (τα δύο πρώτα επίπεδα είναι πανεύκολα, τα δύο επόμενα είναι παλούκια) και είχε λίιιγο πιο τακτοποιημένα μενού, θα μιλούσαμε για μία αψεγάδιαστη κυκλοφορία. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν δικαιολογείται τυχόν απουσία του από τη συλλογή σας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου